U bent hier: >> Reformed Church of East Africa

Reformed Church of East Africa

In het Noordwesten van Kenia vind je de Reformed Church of East Africa (RCEA). Dit missionaire kerkgenootschap is heel actief in het delen van hun geloof met aandacht voor zowel het geestelijke als sociaal-economische welzijn. Met de inzet van een flink aantal kerkplanters willen zij nieuwe kerken planten in het noorden en westen van Kenia.

Voor opleiding van (hun) kerkplanters en potentiële kerkleiders heeft de RCEA ook een eigen school voor middelbare beroepsopleiding; het Reformed Institute. Deze school krijgt financiële steun van Kenia Mission | Verre Naasten. Daarnaast help Kenia Mission | Verre Naasten de theologie studenten met het opbouwen van een eigen bibliotheek.

Landbouw- en vredesproject
De RCEA is ook volop diaconaal actief om zowel de stammenconflicten als de voedselproblemen in de regio aan te pakken. Zo heeft de RCEA op het grensgebied van Pokot en Turkana (twee verschillende stammen) een landbouwprogramma waarin ook samenwerking tussen beide stammen wordt gestimuleerd. Dit moet bijdragen aan meer voedselzekerheid én vrede in de regio. Ook dit programma wordt financieel ondersteund door Kenia Mission | Verre Naasten.

Print Friendly, PDF & Email