U bent hier: >> “God heeft mij rijk gezegend!”

“God heeft mij rijk gezegend!”

Vader van negen kinderen, boer, predikant en coördinator van de Timothy Leadership Training in zijn regio. De 54-jarige Mande Moïse zit niet stil; “God heeft mij rijk gezegend!”

“Ik ben getrouwd en vader van negen kinderen; zes dochters en drie zoons. Sinds 2011 heb ik een kleine boerderij. Daar verbouw ik maïs, cassave en sperziebonen. Ook houd ik kippen, varkens en geiten. Naast het werk op de boerderij heb ik een kleine kliniek in Lubumbashi. Daar ben ik ook voorganger van de Verenigde Gereformeerde Kerk.”

Kans
“In 2011 nam ik deel aan de Internationale Cursus in Nederland. DVN-medewerker Bernard Brouwer vroeg mij toen of er ook TLT-trainingen in Lubumbashi uitgevoerd konden worden. Dat leek mij een goed plan en in november 2011 startten we de eerste TLT-training in Lubumbashi. De trainingen geven me de kans om kerkelijke voorgangers te ontmoeten. Ik probeer hen ook bij de TLT-trainingen te betrekken. De contacten strekken zich inmiddels uit tot andere provincies, steden en zelfs werelddelen!”

Zegen
“God heeft mij rijk gezegend. Zijn kerk groeit onder mijn leiding, hoewel ik niet officieel tot predikant ben benoemd. Ik leid de TLT-trainingen in verschillende gebieden van Congo, geef Bijbelstudies, betrek kerkleden bij de trainingen en stimuleer trainers om actief te zijn. Uiteindelijk is het de bedoeling om, in heel Congo, geestelijke en economische groei te bevorderen, op basis van de Bijbel.”

Print Friendly, PDF & Email