U bent hier: >> Een nacht vol inspiratie en actie: Missie V.O.N.K.

Een nacht vol inspiratie en actie: Missie V.O.N.K.

Een nacht vol inspiratie en actie: Missie V.O.N.K.

Een donker bos. Een nacht vol uitdagingen. Beleef, ervaar en steun evangelisten wereldwijd   Geloof delen wereldwijd is geen gemakkelijke opdracht, zeker niet in landen waar we kerken steunen. Evangelisten hebben doorzettingsvermogen, moed en kracht nodig om van Jezus te getuigen en Zijn liefde te laten zien. Om hun werk te steunen, organiseert Verre Naasten op 20 en 21 mei 2016 Missie V.O.N.K. Een uniek outdoor evenement waar deelnemers (in kerkenteams) een nacht lang op de proef gesteld worden en geld inzamelen voor evangelisten wereldwijd!

Missie V.O.N.K. is een avontuurlijke sponsoruitdaging en draait om ‘geloof delen wereldwijd’. Deelnemers melden zich aan met een team van 10 mensen vanuit hun kerk. Op allerlei manieren ervaren zij dat geloof delen niet makkelijk is, daar heb je onder meer uithoudingsvermogen en creativiteit voor nodig. Je moet kunnen samenwerken en de confrontatie aan durven gaan. Dat wordt tijdens een nacht vol ‘outdoor’ activiteiten en inspiratie uitvoerig beleefd. Wie is God voor jou, hoe houd je het vuur van Pinksteren brandend en hoe deel jij je geloof?

Van achterstandswijk tot berggebied In meer dan 30 landen wereldwijd steunen we evangelisten die Jezus’ liefde laten zien in hun omgeving. Zo geeft bijvoorbeeld Demétrio uit Brazilië zijn geloof door aan kinderen in een arme achterstandswijk: “Ik ben hier een leegstaand kerkgebouw aan het opknappen. Iedere dag voor en na schooltijd staan er kinderen uit de buurt voor de deur. Achter de kerk, binnen de hekken van de binnenplaats, vinden zij een veilige haven van rust, even weg van de ellende en armoede van buitenaf. We maken kunstwerken van bouwmateriaal en met poppenkastpoppen –oude lappen en een touwtje- vertel ik van God. Hier op deze plek wil ik kinderen Zijn liefde laten zien en ervaren.” Kuber deelt zijn geloof in Nepal: “Hier aan de voet van het indrukwekkende Himalaya-gebergte is God aan het werk. In dit dunbevolkte soms moeilijk begaanbare gebied, kom ik als evangelist regelmatig bij de mensen thuis. Ik leg ik uit wie Jezus is, over Zijn kruisiging en over de hoop die daaruit voortkomt. Dan zijn ze verrast en verbaasd dat Jezus zoveel van hen houdt.”

Vonken verspreiden Demétrio uit Brazilië en Kuber uit Nepal staan in vuur en vlam voor God, verspreiden vonken van Zijn liefde. En jij? Durf jij de uitdaging aan te gaan? Help je mee het Pinkstervuur brandend te houden en te delen? Geef je dan op voor Missie V.O.N.K: www.missievonk.nl

Missie V.O.N.K is het weekend na Pinksteren: van vrijdag 20 mei 19.00 uur, tot zaterdag 21 mei 10.00 uur 2016. Een nacht om te delen, luisteren, lezen, vonken te laten oplaaien en geïnspireerd te raken. Deelnemers gaan 15 uur lang de uitdaging aan en laten zich sponsoren. Iedere deelnemer haalt minimaal 300 euro aan sponsorbijdrage op en steunt daarmee het werk van evangelisten zoals Demétrio en Kuber. (De opbrengsten van Zwolle Zuid zullen geheel besteed worden aan evangelisten in Kenia.)

Geef je op bij Janike Beute: Janikebeute@hotmail.com of Joop Barkmeyer: jbarkmeyer@planet.nl

Print Friendly, PDF & Email