U bent hier: >> Dankdag 2015: Kenia dankt!

Dankdag 2015: Kenia dankt!

Op woensdag 4 november is het weer Dankdag. Samen met veel gemeenten staan we dan stil bij alles wat God het afgelopen seizoen gaf. Vanuit Verre Naasten brengen we elke Bid- en Dankdag één van onze mission-projecten onder de aandacht: om wereldwijd met elkaar te bidden én te danken voor Gods wereldwijde kerk. Voor Dankdag 2015 is dat de kerk in Kenia. Enthousiaste kerken in dit arme Afrikaanse land delen Jezus’ liefde uit, in woorden en daden.  Vanaf begin oktober zijn diverse downloads beschikbaar voor onze Dankdagcampagne, zoals een leespreek van ds Han Hagg, de meedankfilmpjes en verschillende campagnematerialen.

Kenia dankt: en jij kan meedanken!
Ook dit jaar stellen we weer een gebedsrooster samen met dankpunten van onze Keniaanse broers en zussen. Om daadwerkelijk mee te danken. Ons gebedsrooster loopt van 28 oktober t/m 4 november en staat afgedrukt op een gebedsflyer. Voor alle acht dagen is er een mee-dankfilmpje van iemand uit Kenia. Geweldig om zo wereldwijd met elkaar te danken! Mis deze dankfilmpjes niet! Laat hieronder je gegevens achter, dan ontvang je in de week naar Dankdag toe deze meedankfilmpjes in je mailbox!

Meer voedselzekerheid én vrede
De African  Reformed Church of East Africa (RCEA) heeft één groot verlangen: Als liefdevolle kerk van Christus zichtbaar zijn in de omgeving, volop delend in die liefde. Daarvoor zijn in de kerk zelf geschikte mensen nodig; mensen die er op uit willen én mensen die leiding willen geven. Voor opleiding van hun kerkplanters en kerkleiders heeft de RCEA een eigen Bijbelschool; het Reformed Institute for Theological Training (RITT). Ook is de RCEA volop diaconaal actief om zowel de stammenconflicten als de voedselproblemen in de regio aan te pakken. Zo heeft de RCEA op het grensgebied van Pokot en Turkana (twee verschillende stammen) een landbouwprogramma waarin ook samenwerking tussen beide stammen wordt gestimuleerd. Dit moet bijdragen aan meer voedselzekerheid én vrede in de regio. Dit programma wordt financieel ondersteund door Kenia Mission | Verre Naasten.

De barmhartigheid van Jezus
Het zuiden en oosten van Kenia is de thuisbasis van de African  Evangelical Presbyterian Church in Kenia (AEPC). Deze Keniaanse kerken wil het evangelie verspreiden en heeft daarom diverse kerkplantingsprojecten. In de regio, maar ook in buurland Somalië. Naast de kerkplantingsprojecten heeft AEPC ook een Bijbelschool (Trinity Bible School) en bieden zij diaconale hulp via een eigen medische kliniek in Muruu. Deze kliniek draagt de naam: ‘Tei Wa Yesu’ dat betekent: ‘de barmhartigheid van Jezus’. Met financiële steun van Kenia Mission | Verre Naasten werkt de AEPC aan sterke, lokale, goed georganiseerde kerken. Daarnaast sponsort Kenia Mission | Verre Naasten de Bijbelschool en de medische kliniek.

Print Friendly, PDF & Email